A-Ropa
A-Ropa

Praktische reisinformatie Myanmar/Birma

Geld Gezondheid Kaart Klimaat Vervoer Verzekering Visa

Verzekering in Myanmar/Birma

Verzekeringen

De kans op pech en ongelukken is groter tijdens een buitenlandse vakantiereis dan wanneer u gewoon thuis blijft. Het is daarom belangrijk om te bekijken of en tot welk bedrag uw lopende verzekeringen risicodekkend zijn bij een verblijf in het buitenland.
Aanvullende verzekeringen voor ziekte of ongeval en voor diefstal of verlies van bagage en geld zijn meestal noodzakelijk. Welke reisverzekering u precies moet afsluiten hangt af van een aantal (risico) factoren, zoals: gaat u kort of lang op reis; reist u binnen of buiten Europa; wordt het een rustige of juist sportieve/ avontuurlijke vakantie; reist u per bus, trein of vliegtuig.
Voor adviesoverdebenodigde verzekeringen kunt u altijd terechtbij A-ROPA,verzekerings- maatschappij (en), ziektekostenverzekeraar of bank.

Verzekering voor ziekte en ongeval
Een standaardziektekostenverzekering dekt vaak niet alle kosten bij ziekte of ongeval in het buitenland. Deze kosten kunnen hoog oplopen, zeker wanneer er sprake is van ziekenhuisopname of repatriƫring. Controleert u daarom van tevoren goed waarvoor u precies verzekerd bent en tot welk bedrag. En als u een aparte verzekering afsluit, houd dan niet alleen rekening met de eindbestemming van uw reis, maar ook met de verschillende landen waar u doorheen reist. Bij het beoefenen van risicosporten zoals diepzeeduiken, bergbeklimmen, skiƫn, mountainbiking, bungyjumpen of parachutespringen is het belangrijk dat u controleert of u ook verzekerd bent bij ongelukken die het gevolg zijn van die sportbeoefening.

Nb. China verlangt dat u bij de aanvraag van een visum aangeeft of u beschikt over een ziektekostenverzekering die ook een werelddekking heeft.

Verzekering tegen diefstal of verlies
Uw inboedelverzekering dekt niet de diefstal van uw bagage op reis. Het is dus zinvol om een aanvullende verzekering tegen diefstal van goederen en eventueel geld en cheques af te sluiten. Als toerist in een vreemd land bent u immers extra kwetsbaar. Auto's, caravans en tenten zijn dikwijls gemakkelijk open te breken.

Rechtsbijstandverzekering
In het buitenland is het vaak moeilijker je gelijk te krijgen dan in Nederland. Rechtsbijstand is dus geen overbodige luxe als u in het buitenland in de problemen komt. Stel bijvoorbeeld dat u een aanrijding heeft en de schade wilt verhalen op de veroorzaker. Een belangenbehartiger ter plaatse regelt dit dan voor u. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering, dan geldt deze meestal ook in het buitenland. Kijk voor alle zekerheid de polis na. U kunt u ook verzekeren voor rechtsbijstand via uw reisverzekering.

Annuleringsverzekering
Als u een reis van tevoren boekt en u moet hem onverwacht afzeggen, dan moet u meestal toch betalen. Tegen dit risico kunt u zich verzekeren door een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat kost u 6% van de reissom. Kijk goed naar de voorwaarden van de verzekering.