A-Ropa
A-Ropa

Succesvol zaken doen met en in Azië.

Azië biedt veel kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

China neemt een prominente plaats in binnen de BRIC (Brazilië, Rusland, India en China) landen.  De BRIC landen met de snelst groeiende economieën van de wereld (2011), huisvesten driekwart van de wereldbevolking met een jeugd die steeds hoger is opgeleid.

Daarnaast is ook  Bangladesh de laatste jaren bezig aan een gestage economische opmars. Vrijwel onbekend in het Westen, slaagt dit productieland er in om al jaren een stabiele economische groei van 5% te realiseren. 

Samenwerking is dan ook een van de belangrijkste mogelijkheden naar vooruitgang. Vertrouw op de eigen sterke punten van ondernemerschap maar sta open voor een andere, succesvolle manier van ondernemen en zet dit vertrouwen om in een investering in de groei van de eigen onderneming. Maar samenwerken met China kan lastig zijn en op onverwachte problemen stuiten;

A-Ropa kan u hierbij ondersteunen. Wij kunnen u helpen zich gedegen voor te bereiden op het doen van zaken met en het leggen van contacten in Azië en met name in China. Wij maken u vertrouwd en bekend met de meest elementaire denk en handelswijze van Aziatische zakenmensen.

  • A-Ropa begeleidt u in het verkennen van deze mogelijkheden, helpt en adviseert bij het omzetten van deze verkenningen in concrete plannen en begeleidt uw zakelijke activiteiten in Azië en China.
  • A-Ropa werkt met universitair gevormde, Chineessprekende Nederlanders met jarenlange ervaring in China en wordt ondersteund door Engelssprekende Chinezen in China, Hongkong, Taiwan en Nederland. daarnaast hebben wij uitgebreide kennis van en netwerken in Bangladesh en andere Aziatische landen. Hierdoor kunnen wij het verschil maken in uw zakelijke, Aziatische handelscontacten.

A-Ropa bemiddelt en ondersteunt individueel en bedrijfsgericht, aangepast aan de specifieke wensen van uw bedrijf en/ of werknemers.

Hierbij kunt u denken aan:

  • Communicatie adviezen.
  • Workshops (omgaan met ) Aziatische gewoonten en omgangsvormen.
  • Workshops succesvol handel drijven met China/ Azie.
  • Korte cursussen Chinese taal (op maat).
  • Analyseren en opheffen van handelsknelpunten veroorzaakt door cultuurverschillen.
  • Vertalen Nederlands – Chinees en Chinees – Nederlands.
  • Mede verzorgen van marktanalyses.

 

Daarnaast geeft A-Ropa voor het bedrijfsleven als voor particulieren, op maat gemaakte voorlichting en lezingen over alle aspecten van de Chinese economie in het bijzonder en samenleving in het heden en verleden in het algemeen.  Dit geldt ook voor Bangladesh en enkele andere Aziatische landen. 

 

Voor meer informatie of met vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons A-Ropa kantoor in Den Haag.